Тепломакс чи газове опалення: що краще?

У цій статті ми з'ясуємо та порівняємо загальні витрати на електричне та газове опалення, а також дізнаємося, з чим пов'язана найвища підсумкова вартість газового опалення.

Висока підсумкова вартість газового опалення насамперед пов'язана з такими основними витратами:

  1. покупка газового котла (висока вартість якісних котлів)
  2. встановлення газової системи та монтажні роботи (розведення труб, встановлення батарей)
  3. отримання різних дозволів від контролюючих органів та саме підключення газу
  4. висока та постійно зростаюча ціна на газ (і його низька якість)
  5. висока вартість ремонту, який неминучий навіть за дорогого обладнання через його складність
  6. необхідність постійного підключення до електричної розетки для роботи газового котла, а значить, для безпеки безперебійного опалення слід придбати автономну електрогенеруючу систему
  7. окреме приміщення для газової котельні, а також суттєві втрати тепла при транспортуванні з технічного приміщення в опалювальне

Відразу хочемо відзначити, що всі ці витрати відсутні під час роботи обігрівачів «TeploMAX».

На цьому можна було б статтю закінчувати, але ми ж хочемо повністю розібратися в питанні? Поїхали!

Мінімальна вартість підключення ділянки до газу та встановлення системи опалення із купівлею газового котла для будинку площею 100 м2 становитиме від 35 тисяч гривень. Також важливо врахувати, що у різних регіонах буде різний підсумковий цінник.

Бажаєте не найдешевший котел, який не зламається через пару років, та ще й із гарантіями? Які батареї? Додайте зверху ще щонайменше третину суми.

Додаткові витрати підуть на щорічний огляд газового казана. Це необхідна і дуже важлива процедура, оскільки наявність несправності газового котла може становити серйозну небезпеку для життя та здоров'я членів вашої родини.

Прокладання труб та встановлення батарей для газового опалення – це суттєвий мінус вкладень на старті.

Особливою перевагою обігрівачів TeploMAX перед газовим опаленням є повна автономність. А це означає, що немає необхідності прокладати труби з теплоносієм та встановлювати батареї! До того ж, вода в батареях та трубах взимку може луснути! Теплоносій в "ТеплоМаксі" здатний витримувати дуже низьку температуру, його можна вимикати і включати при глибокому мінусі!

Аналіз та розрахунок

Багато сучасних людей, які вважають за краще аналізувати і виходять із реалій сьогоднішнього дня, приходять до висновку, що при всіх цих очевидних мінусах вигідніше опалюватися електрикою, з перспективою підключення альтернативної енергетики, а саме — сонячних панелей, з подальшим виходом на повністю незалежне опалення.

Та про що говорити, якщо елементарні підрахунки показують: суттєвих вкладень у газову систему опалення достатньо, щоб кілька років опалювати об'єкт середньої площі, із здобуттям фінансової подушки безпеки на тривалий термін опалення.

Єдина перевага газового опалення над електричним полягає у відносно регулярному, безперебійному постачанні палива — тобто газу. Щодо електричного опалення, то в даному випадку на подачу електроенергії можуть впливати погодні умови. (Обрив проводів) Однак, навіть для такої ситуації вже давно існує рішення у вигляді альтернативних джерел видобутку електроенергії за допомогою генераторів, вітряків та сонячних панелей. Як тимчасові рішення для підстрахування, і постійні.

Газ ви точно нічим не зможете замінити. І якщо відбудуться в країні відключення газу, як тимчасові, так і постійні, то ви на 100% залишитеся у безвихідному становищі. Висновки щодо безпеки опалення очевидні.

Єдиним виходом буде або відмовитися від початкового підключення газу на користь безпечніших джерел опалення, або комбінувати опалення! Підключайте обігрівач «TeploMAX» паралельно з газовою системою, якщо вона вже встановлена і убезпечте себе хоч частково!

Ціна на газ та якість газу

Ціна на газ вже давно не є суттєвим та однозначно вирішальним плюсом. Електроенергія на противагу — дешевшає. Вартість кіловат/години в Європі з кожним роком знижується, і Україна не буде винятком. У всьому світі зелена та альтернативна енергетика набирають обертів, а технології сонячних панелей дешевшають і дешевшають.

Водночас, ціна на газ з кожним роком все підвищується, а якість самого газу — знижується. При цьому вам ніхто не скаже, що якість газу погіршилася, а ваш лічильник продовжує намотувати кубометри газу так, наче він відповідає заявленій калорійності. Думаєте, це малоймовірно? Виявилося, що в наших реаліях це не тільки можливе, а й відбувається по всій країні на регулярній основі.

У багатьох регіонах України вже давно порушують питання про "неправильний колір" горіння газу, який до того ж слабше гріє. Більш широка "квітка", при цьому ненасичена, повітряна. Люди постійно скаржаться на незвичайний колір горіння газу, порушуючи питання про "жиклери, що забилися", припускаючи що у них поламалася газова плита. Так, це і саме ті ознаки, які кажуть що газ "розбавлений", і по суті ми платимо за повітря.

Політика та економічна ситуація в країні

На безперебійну подачу газу, що здається, може вплинути негативна політична та економічна ситуація в країні. Саме тому з точки зору практичності та безпеки, а також для підстрахування, необхідно мати альтернативне джерело опалення у вигляді електричних обігрівачів нового типу, що створюють теплову завісу у місцях найбільшої втрати тепла.

Для ощадливого та автономного опалення вибирайте електричні обігрівачі "ТеплоМакс".

Наші електричні обігрівачі налаштовуються під ваш особистий графік опалення так, щоб максимально знизити витрати на електроенергію, не знижуючи ефективності роботи системи для комфортного перебування в теплому будинку. Завдяки клімат-контролю та дистанційному управлінню по Wi-Fi ви зможете налаштувати прилади таким чином, щоб вони вимикалися доки ви будете відсутні вдома, і включалися перед вашим поверненням до приміщення. Це дозволить суттєво заощадити електроенергію, не відчуваючи при цьому дискомфорту від самої економії.

«TeploMAX» це комфорт, контроль та розумна економія.

Вибирайте продуману та автономну систему опалення від "ТеплоМакс". Телефонуйте для безкоштовної консультації за номером: ☎️067-388-0-844.

Ми все розповімо та покажемо!