Тепломакс чи твердопаливний котел: що краще?

На сьогоднішній день твердопаливні котли є одним із найпоширеніших способів опалення в приватних будинках. Вважається, що вони вигідні через низьку ціну на вугілля/дрова. Однак не варто забувати, що такий вид опалення досить трудомісткий процес, який займає багато часу та потребує постійної участі та контролю. До того ж, вартість дрова і особливо вугілля з кожним роком серйозно зростає. Підвищення цін внаслідок припасування їх під "європейський рівень" це вже майже норма для України. Ну а сама наявність вугілля та газу в країні (як і їхня ціна, знову ж таки) залежить ще від політичної обстановки. Просумувавши всі складові мозаїки, плюси очікуваних низьких цін на тверде паливо стають дуже сумнівними.

У свою чергу електроенергії пророкують чудове майбутнє все без винятку аналітики з енергетичної безпеки. Ціни в Європі на електрику з кожним роком все падають, доходячи навіть до негативних ставок (безкоштовно), а все тому, що у світі семимильними кроками йде прогрес "зеленої" електроенергії:

  • Сонячні панелі. З кожним роком технології дешевші.
  • Вітряні електростанції. Світові масштаби вразять вашу уяву.
  • Підземного тепла та гібридних електроустановок. Технології для північних держав.

І цей прогрес не зупинити. Очевидно, у майбутньому вся енергетика, включаючи і атомну, неминуче перейде на екологічні системи, де електрика використовуватиметься для всіх енергетичних потреб людства.

Ті, хто збираються збудувати будинок на земельній ділянці, або вже живуть у приватному секторі, куди ще не був підведений газ, як правило, вибирають серед наступних двох варіантів опалення: перший – встановлення твердопаливного котла, і другий – покупка електричного котла. Часто не розглядаючи електричні обігрівачі нового типу, що створюють теплові завіси, такі як ТеплоМакс. Але це все через незнання!
Сьогодні ми вам розповімо як про плюси та мінуси, так і про переваги гібридного опалення! Підстрахуйте основну систему опалення за допомогою обігрівачів «TeploMAX». 7 років гарантії - це безкомпромісна заява: ви не залишитеся без тепла! Забезпечте себе та своїх коханих.

Опалення будинку за допомогою твердопаливного котла

Є кілька дуже незручних моментів, які можуть змусити вас відразу відмовитись від цієї витівки. Для початку необхідно взяти до уваги, що опалення будинку за допомогою твердопаливного котла категорично не підходить тим, хто багато часу проводить поза домом.

А також не підходить тим, хто не має багато вільного часу, або не хоче його витрачати щодня в період опалювального сезону: самостійно займатися опаленням та постійно стежити за котельнею, включаючи щоденну утилізацію залишків горіння. Однозначно це не є правильним рішенням для молодих чи сучасних людей, які не сидять вдома 24 години, 7 днів на тиждень.

Крім цього слід врахувати те, що сам процес опалення не тільки займає багато часу та сил, а й потребує певних знань та навичок. Без них вам не вдасться досягти очікуваної ефективності, щоб цей спосіб опалення був економним виходячи з цін на тверде паливо, як це випливає з "теоретичних розрахунків" (обіцянок) рекламних компаній виробників та продавців котлів (і енергоносіїв до них).

Однак, ефективність такої системи залежатиме не тільки від ваших зусиль та навичок, але й від забрудненості самого котла через певний час його роботи. Також слід заздалегідь подбати про купівлю вугілля, а після прибуття паливо перевантажити в заздалегідь підготовлене місце для зберігання. А це вже потребує додаткових технічних приміщень.
Але особливо важливим є те, що ціна на вугілля залежатиме від вашої віддаленості від джерела його видобутку! Це створює зовсім неринкові ціни на енергоносій, особливо у віддалених регіонах.

Слабо контрольовані витрати на опалення твердим паливом і пов'язані з цим процесом неминучий повсякденний клопіт (що вимагають багато часу і сил) як мінімум повинні змусити задуматися, а чи підходить вам цей вид опалення?

Необхідність монтажних робіт з прокладання труб та встановлення батарей з теплоносієм це черговий серйозний мінус у порівнянні з обігрівачами "ТеплоМакс". Якщо у вас вже проведений ремонт, то затія з проводкою труб у стінах не в технічних приміщеннях спричинить суттєвий ремонт і витрати.


А уявіть, що котел зламається і весь об'єкт відразу залишиться без опалення?
Але! Якщо котел з твердим паливом вже встановлений, у вас все одно є відмінна можливість використання переваг електричного опалення з ТеплоМакс. Як? Просто додайте до основної системи опалення наші автономні обігрівачі для правильної конвекції повітря та створення теплової завіси!


Деякі встановлюють поряд з батареями, тим самим отримують свободу - наприклад виїхати на довгий час, виставивши обігрів на необхідний мінімум, щоб основна система опалення не промерзла, і обігрівала навіть приміщення, де не встановлені обігрівачі "ТеплоМакс"

Гібридна система це завжди правильне рішення для безпеки та надійності вашого опалення.

Опалення будинку за допомогою електричного обігрівача

Основні переваги у нас детально розписані в інших статтях блогу, але й тут ми перерахуємо декілька:
Одна з головних, але далеко не єдина перевага електрообігрівачів «TeploMAX» над твердопаливними котлами полягає в їхній автономності. Їх установка та зміст не потребує жодних зусиль та вкладень. Такі обігрівачі можна встановлювати у будь-якій кімнаті, де це потрібно.

Важливо й те, що електрообігрівачі не лише автономні, а й максимально економічні за рахунок своєї системи управління з можливістю встановлювати час та інтенсивність їхньої роботи за допомогою спеціальної програми. Наприклад, ви можете виставити час, в який обігрівач повинен буде ввімкнутися або вимкнутись, щоб заощадити електроенергію, поки вас не буде вдома. За допомогою цієї функції обігрівачів від "ТеплоМакс" ви завжди повертатиметеся в теплий і затишний будинок, знаючи, що ви не переплачуєте за опалення!

Телефонуйте нам для безкоштовної консультації або залиште заявку на сайті: ☎️067-388-0-844
Обігрівачі «TeploMAX» - це 7 років гарантії тепла та затишку вашому будинку без зайвих витрат.