Який обігрівач кращий для дитячого садка

Головними пріоритетами у питанні який обігрівач найкраще для дитячого садка є не лише забезпечення необхідного температурного режиму, а й екологічність, безпека та відповідність санітарно-гігієнічним нормам.

У більшості випадків у нашій країні дитячі садки використовують центральне опалення, яке часто не відповідає вимогам щодо забезпечення необхідного тепла в приміщенні, встановленим законодавством. Тому виникає потреба у пошуку якісних альтернатив, що відповідають сучасним стандартам та потребам.

Згідно з українськими законодавчими нормами, у дитячих садках температура у приміщеннях, де постійно перебувають діти, має підтримуватися в межах +19 - +23 °C, як зазначено у санітарному регламенті для дошкільних навчальних закладів. Очевидно, що забезпечення якісного та безпечного опалення для шкіл та дитячих садків має ключове значення для збереження здоров'я дітей та створення комфортних умов для їх навчання та розвитку.

Основні мотивації для реконструкції системи опалення в дитячих закладах є знос центральної системи опалення, яка рідко може бути надійним та ефективним методом опалення, особливо в сьогоднішніх умовах (немає світла в котельні – немає опалення в дит. саду).

Якщо завдання стоїть не в реконструкції, а ви тільки збираєтеся відкривати дитячий садок або шукаєте альтернативу центральному опаленню вже існуючому, то рекомендуємо звернути увагу на електричні обігрівачі. Їх головною перевагою є відсутність потреби в додаткових системах комунікацій, отримання дозволів та іншої бюрократії.

Розглянемо основних представників електричних обігрівачів:

Тепловентилятори

  • Принцип роботи: тепловентилятори створюють тепловий потік шляхом прогонки повітря через нагрівальний елемент, спіралі нагріву або керамічного блоку. Потім вентилятор розподіляє тепло по приміщенню.
  • Переваги: швидко розігрівають приміщення, портативні, недорогі.
  • Недоліки: сушать повітря; відкритий нагрівальний елемент (не безпечні для приміщень з дітьми); не є ефективними для великих приміщень (краще обрати промислові обігрівачі).

Конвектори

  • Принцип роботи: обігрівають повітря всередині приладу, який піднімається, утворюючи теплову циркуляцію в приміщенні.
  • Переваги: тихі, відсутність потоку повітря, хороші для рівномірного обігріву приміщень.
  • Недоліки: не такі швидкі в розігріві, як тепловентилятори; так само небезпечні через гарячу поверхню самого конвектора.

Керамічні обігрівачі

  • Принцип роботи: використовують керамічний елемент для нагрівання поверхні обігрівача, який потім розподіляється по предметах, що знаходяться поруч.
  • Переваги: швидке розігрів, ефективні, тихі.
  • Недоліки: можуть бути дорожчими за інші типи обігрівачів, крихкі і теж не безпечні через відсутність датчика температури поверхні обігрівача.

Обігрівачі ТеплоМакс

  • Принцип роботи: нагрівальний елемент розподіляє тепло по всій поверхні обігрівача, після чого починається обігрів не лише предметів, а й повітря.
  • Переваги: допомагають заощадити до 50% витрат на опалення; можуть продовжувати обігрівати приміщення від 2 до 5 годин (залежно від розміру обігрівача та теплоізоляції приміщення) у разі відключення електроенергії; мають 1 клас безпеки (закритий нагрівальний елемент, пожежобезпечні, датчик регулювання поверхні обігрівача, можна накривати)
  • Недоліки: ціна на них вища, ніж на решту обігрівачів.
який обігрівач кращий для дитячого садка

Кондиціонери

Також, одним з найпопулярніших видів опалення є кондиціонер. Але ціна на обслуговування та комунальні послуги при його використанні дуже кусається. А при низьких температурах (-3°C; -5°C) масло в кондиціонері може стати більш в'язким, що ускладнює нормальну роботу компресора. Це може призвести до підвищеної витрати енергії та частих поломок. Також кондиціонери сушать повітря, що зовсім не підходить для дитячого садка.

Ще одним мінусом кондиціонера є необхідність професійного монтажу. Встановлення кондиціонерів потребує кваліфікованих спеціалістів, що може збільшити загальні витрати на встановлення пристрою. Крім цього, монтаж кондиціонера може вимагати додаткових будівельних або електричних робіт, що також може спричинити додаткові витрати та незручності.

З усіх перерахованих вище обігрівачів, наші фахівці рекомендують енергозберігаючі обігрівачі Тепломакс, вони з легкістю обходять інші обігрівачі за багатьма показниками.

Як ми вже говорили вище, основною перевагою електрообігрівача Тепломакс - це відсутність додаткового. комунікацій, для встановлення вам знадобиться тільки сам пристрій та розетка. Обігрівачі представлені у горизонтальному та вертикальному виконанні, кріпляться на стіну або виготовляються з ніжками чи на роликах. Вам не потрібно чекати початку опалювального сезону ви самостійно регулюєте коли починати вмикати обігрівачі.

На відміну від керамічних та теплових обігрівачів, Тепломакс є повністю безпечними завдяки:

  • Вбудований захист від перегріву
  • Завдяки датчику температури поверхні обігрівача їх можна накривати, ставити поряд з меблями і не бояться, що до нього будуть торкатися діти.
  • Нагрівальний елемент обігрівача не впливає на рівень кисню у навколишньому середовищі, що важливо для підтримки якості повітря у приміщенні.
  • Виключає можливість витоків, що забезпечує чистоту та запобігає пошкодженню обладнання.
  • Зберігає налаштування обігрівача навіть при тимчасовому відключенні електроживлення, забезпечуючи зручність використання.
  • Екологічність та висока якість матеріалів, для дитячих садків це особливо важливо, діти можу спокійно взаємодіяти з цими обігрівачами.
  • Наголошує, що обігрівач не виробляє продуктів горіння та становить мінімальний ризик займання, забезпечуючи безпеку використання.

Іншими важливими перевагами тепломакс є:

Програматор: вбудовані програматори забезпечують можливість встановлення графіків роботи обігрівачів на певні часові інтервали. Це дозволяє економити електроенергію та підтримувати комфортну температуру в приміщенні у потрібний час. Наприклад, можна підвищити обігрів перед приходом дітей та співробітників, а потім знизити його в нічний час, забезпечуючи ефективне використання електроенергії.

Теплова завіса: створюють ефективну теплову завісу, яка ізолює приміщення від мостів холоду та запобігає витоку тепла через вікна та двері. Це сприяє збереженню комфортної температури всередині приміщення та підвищує енергоефективність.

Дистанційне керування: оснащені можливістю регулювання потужності та температури повітря та поверхні обігрівача. Управління ними можна здійснювати з використанням спеціальної програми на смартфоні, що забезпечує зручність у налаштуванні та контролі за тепловим режимом.

Для додаткової консультації - телефонуйте за номером:

☎️067-388-0-844