Який обігрівач можна залишати без нагляду

Важливим аспектом при виборі обігрівача в квартиру, будинок, офіс та навіть на підприємство є безпека та можливість використання обігрівача без нагляду. Старі методи опалення, такі як дров'яні та вугільні печі в будинках, твердопаливні котли в будинках та на підприємствах ніколи не забезпечували стовідсоткову впевненість у безпеці та вимагали постійного спостереження для запобігання виникненню пожеж.

Давайте відразу визначимо які обігрівачі можна залишати без нагляду - це обігрівачі з таймерами або програматорами, а також моделі, якими можна керувати з телефону, наприклад, радіатори Тепломакс, керамічні обігрівачі і навіть конвектори. Відразу хочемо звернути вашу увагу на обігрівачі, які НЕ МОЖНА залишати без нагляду:

  • теплові вентилятори (дуйчик)
  • масляний радіатор
  • всі види котлів (завжди треба стежити за роботою стабілізатора та правильності роботи самого котла)
  • особисто ми не радимо залишати ще й інфрачервоні обігрівачі, бо якщо у вас є діти та тварини, вони можуть перекинути обігрівач та отримати опік чи спровокувати виникнення спалаху.

Види обігрівачів, які можна залишати без нагляду

Електричний конвектор функціонує на основі простого фізичного принципу, що базується на нагріванні повітря. Конвектор, що складається з конвекційної камери і нагрівального елемента (ТЕН), забезпечує безпеку роботи завдяки захисному прошарку, що розділяє ТЕН і корпус. Процес обігріву повітря у приміщенні відбувається за рахунок різної щільності теплих та холодних повітряних мас.

Сучасні моделі конвекторів обладнані додатковими функціями, такими, як вбудований термостат, що підтримує задану температуру. Вони також можуть включати електронні регулятори з таймерами і дистанційним керуванням. Деякі конвектори мають убудовані зволожувачі повітря, розширюючи функціональність пристрою.

Електричні конвектори мають ряд переваг, серед яких:

  • Тиха робота: відсутність вентиляторів у конструкції робить роботу конвектора безшумною, оскільки повітря циркулює природним чином.
  • Пожежна безпека: електричні конвектори можуть залишатися без нагляду, оскільки вони не містять вентиляторів і мають високий рівень безпеки.
  • Невелика вартість: в цілому, електричні конвектори зазвичай мають доступніші ціни в порівнянні з іншими видами обігрівачів, що робить їх більш доступними для споживачів.

Недоліки:

  • Сушить повітря, якщо не обладнано зволожувачем (конвектор із зволожувачем повітря +2-3 тисячі до ціни)
  • Конвектори вимагають часу для прогрівання приміщення, тому що вони працюють за рахунок циркуляції повітря. Це може зайняти деякий час, перш ніж відчути значне підвищення температури в кімнаті.
  • Конвектори переважно обігрівають повітря лише в одній кімнаті в приміщенні.
  • Вища ціна за споживання електроенергії, порівняно з іншими видами (12 годин використання вдень вам коштуватиме 1 425,6 - 1 500 грн/місяць, а вночі - 712-800)
який обігрівач можна залишати без нагляду

Керамічні обігрівачі є оптимальним поєднанням практичності та доступною ціною на ринку альтернативного опалення. Ось кілька характеристик, які роблять їх привабливими:

  • Габарити: компактні розміри керамічних обігрівачів забезпечують легкий монтаж без великих зусиль. Різні варіанти виготовлення, призначені для підлогового або настінного монтажу, дозволяють вибирати відповідний варіант переважно для невеликих приміщень.
  • Потужність: електрокерамічні обігрівачі мають високу тепловіддачу при відносно низькій споживаній потужності, зазвичай в межах 0,5-1,5 кВт. Це сприяє економії на комунальних платежах.
  • Комфорт: лицьова сторона керамічних обігрівачів прогрівається до 65 ° C, обігрівачі працюють безшумно і не виробляють запахів.

Недоліки:

  • Відсутність датчика температури поверхні обігрівача (керамічні обігрівачі досить сильно нагріваються, особливо коли Ви хочете швидко обігріти приміщення, тому їх не можна торкатися і накривати, щоб уникнути тління матеріалу, яким ви накрили його)
  • Досить крихкі, не підійдуть якщо на вашому об'єкті постійно транспортуватимуться або якщо у вас в будинку чи квартирі живуть діти, які можуть випадково пошкодити його і отримати через це травму
  • Маленька зона обігріву: вони відмінно підійдуть як додаткове джерело опалення (наприклад, якщо Ви хочете підняти температуру в будинку на 1-2 градуси), але якщо у Вас великий будинок або інший об'єкт, краще вибрати радіатор від
  • Тепломакс, зона його роботи значно більша )
  • Ціна використання: нижча, ніж у конвекторів, але однаково поступається Тепломаксу: вдень 1 330,5 - 1 400 грн/місяць, вночі - 665,28-700.

Тепломакс - поєднання стилю та безпеки для вашого будинку

Тепломакс - ідеальний вибір для тих, хто шукає надійний та безпечний обігрівач, який можна залишити без нагляду. Його передові технології та інновації роблять його найкращим рішенням для опалення приміщень.

Однією з ключових переваг є вбудований програматор, що дозволяє ефективно керувати обігрівом та економити до 50% на оплатах за електроенергію. Надійність та міцність у поєднанні з компактністю дозволяють Тепломаксу обігрівати приміщення різного розміру – навіть найменші моделі забезпечують ефективне обігрів площі від 15 м².

Обігрівачі Тепломакс

Важливою особливістю є можливість залишати тепломакс без нагляду. Ви можете керувати температурою прямо зі свого смартфона з будь-якої точки світу, в додатку ви бачите, яка температура на даний момент до кімнати і яка температура самого обігрівача.

Завдяки відсутності необхідності в додаткових комунікаціях, електрообігрівачі Тепломакс надають користувачеві зручність та простоту в установці. Для їх роботи потрібно лише підключити пристрій до розетки. Ці обігрівачі доступні у горизонтальному та вертикальному виконанні, їх можна кріпити на стіну або купувати з ніжками чи роликами для рухливості. А також, Ви можете вибрати колір та матеріал покриття на замовлення.

Важливою перевагою є можливість самостійно регулювати включення обігрівачів без необхідності очікування початку опалювального сезону. Це надає гнучкість у використанні та дозволяє адаптувати обігрів до індивідуальних потреб та уподобань користувача.

Вбудований антизамерзаючий режим відмінно підійде для нежитлових приміщень (склад, гараж, сто та ін.). Він забезпечує підтримання температури на рівні +5 °C у періоди відсутності активності в приміщенні, таких як вихідний або неробочий годинник. Це не тільки допомагає економити кошти на електроенергії, а й запобігає замерзанню та пошкодженню важливих матеріалів, які погано переносять мороз, а також перемерзанню систем комунікацій.

Закритий нагрівальний елемент, вбудований захист від перегріву, можливість накривати, ставити поблизу меблів та інші можливості отримати опік при дотику роблять його безпечним для використання вдома або в комерційних приміщеннях, і все це завдяки датчику температури обігрівача. Тепломакс – це не просто обігрівач, це ефективний та надійний спосіб підтримувати комфортну температуру в приміщенні, заощадивши при цьому на витратах та забезпечивши безпеку вашого приміщення (на місяць такий обігрівач обійдеться Вам у 665,28 - 700 грн вдень та 332,64-400 грн вночі).

З мінусів: висока ціна, порівняно з іншими видами обігрівачів.

З асортиментом обігрівачів Тепломакс Ви можете ознайомитись на нашому сайті у розділі Каталог. Для консультації телефонуйте за номером:

☎️067-388-0-844