Чим можна обігріти теплицю

Для вирощування розсади, ранньої зелені та будь-яких інших рослин у теплиці необхідно забезпечити та підтримувати оптимальні умови для їх зростання. Використання штучного обігріву в теплиці допомагає висаджувати розсаду в ґрунт та захищати її від заморозків. При виборі відповідного обладнання враховується кілька факторів:

  • Корисна площа теплиці.
  • Тип покривного матеріалу.
  • Види рослин, що вирощуються на грядках.
  • Розташування об'єкта.
  • Вид палива, що використовується найбільш поширеного в даній місцевості, та інші.

Чим обігріти теплицю із полікарбонату? Існує кілька відповідних видів опалення:

  • Опалення з використанням електрики, яке є доступним, перспективним та зручним методом, оскільки електричні мережі є практично у будь-якому населеному пункті, а самі обігрівачі не вимагають встановлення додаткового обладнання.
  • Опалення твердим паливом, таким як дрова, вугілля або торф, також є доступним варіантом, оскільки ці матеріали доступні у більшості регіонів.
  • Опалення теплиці газом є зручним способом, проте з економічної точки зору він є найбільш витратним. Газове опалення стає вигідним при вирощуванні рослин для продажу, коли витрати на обігрів великих приміщень окупаються з лишком.
  • Водяне опалення теплиць може бути реалізовано з використанням будь-якого з перерахованих вище видів палива. Цей метод також зручний та економічно ефективний.
Чим можна обігріти теплицю

Чим обігріти теплицю в заморозки

Інфрачервоні обігрівачі є непоганим рішенням для обігріву теплиць, оскільки вони нагрівають не повітря всередині теплиці, а ґрунт із рослинами. Цей метод обігріву забезпечує плавне підвищення температури у приміщенні. Головним недоліком ІЧ обігрівачів є те, що багато власників теплиць відзначають, що вони перегрівають листя рослин, а коріння залишають холодними. Ця різниця в температурі може уповільнити обмін речовин і засвоюваність мікроелементів рослинами, що в результаті може негативно вплинути на їх зростання і здоров'я.

Кабельний обігрів, який схожий із застосуванням теплої підлоги, вважається витратним з точки зору економії, але він ефективний і все частіше використовується як на великих, так і на малих площах. Цей метод полягає у прокладанні нагрівального кабелю всередині грядки, що забезпечує рівномірний розподіл тепла по ґрунту.

Конвектори працюють за рахунок спіралей, що нагріваються, і швидко прогрівають повітря всередині теплиці. Вони забезпечують поступове та рівномірне підвищення температури в приміщенні, проте прогрівання ґрунту практично відсутнє.

Калорифери, що є конвекторами з вентилятором, дозволяють спрямовувати потік теплого повітря в потрібну сторону. Проте варто враховувати, що калорифери можуть сильно висушувати повітря, що завжди сприятливо для рослин.

Кожен спосіб електричного обігріву має достатньо недоліків, чим тоді можна обігріти теплицю? Обігрівачі Тепломакс!

Тепломакс це сучасні обігрівачі для теплиць, які вирішують усі проблеми як приватних садівників, так і великих фермерів. Чому варто вибрати обігрівачі Тепломакс:

  • Підтримують оптимальний рівень вологості, не пересушуючи повітря.
  • Забезпечують рівномірне та ефективне обігрів теплиці. На відміну від інфрачервоних обігрівачів, які нагрівають лише стебла рослин, залишаючи коріння холодними, обігрівачі ТеплоМакс створюють однакову температуру по всій теплиці, що сприяє більш рівномірному обміну речовин та засвоєнню мікроелементів рослинами, сприятливо впливаючи на їх зростання та здоров'я.
  • Забезпечують циркуляцію повітря, що необхідно для успішного росту рослин, розподілу тепла та вологи, а також для запобігання виникненню плісняви та інших захворювань.
  • Екологічно чисті. Обігрівачі Тепломакс працюють без використання горючих видів палива та не виділяють шкідливих речовин в атмосферу.

Ці обігрівачі забезпечують рослинам необхідне тепло, запобігаючи їх пересиханню і дозволяючи продовжити сезон вирощування та збільшити врожайність. Монтаж обігрівачів Тепломакс у теплиці дуже простий, вам знадобиться лише сам пристрій та підведена до теплиці розетка.

Обігрівач Тепломакс розроблений для ефективної роботи в екстремальних умовах заморозків, щоб ви більше не переймалися тим, чим обігріти теплицю в заморозки. Його стійкість до вологи та низьких температур забезпечує надійну роботу у різноманітних кліматичних умовах. Крім того, він оснащений системою регулювання температури, що дозволяє підтримувати оптимальний тепловий режим для різних видів рослин у теплиці.

Як налаштувати тепловий режим у теплиці? Наші обігрівачі оснащені програматорами та системою клімат-контроль Wi-Fi, за допомогою спеціальної програми на вашому телефоні, ви можете регулювати температуру приміщення та поверхні самого обігрівача, а також налаштовувати графіки роботи обігрівача, наприклад у ранковий час ставити температуру трохи нижче, а в нічний. - Вищі, ніж ви забезпечите не тільки комфортний мікроклімат для рослин, але і зможете заощадити до 50% на електроенергії.

Чим обігріти теплицю в заморозки

Опалення на твердому паливі. Створення простої печі для опалення теплиці з цегли є найпоширенішим варіантом, який може бути виконаний як з використанням грубої, так і без неї. Ця конструкція дозволяє легко затопити дрова та забезпечує тривале горіння протягом 6-8 годин. Але варто врахувати, що таке опалення потребує постійного примостру та контролю.

Опалення полікарбонатної теплиці газом. Опалення газом популярне завдяки своїй автономності та можливості автоматичного регулювання температури. Газовий котел, що використовується в цій системі, є теплообмінником, який нагріває повітря і рівномірно розподіляє його по теплиці за допомогою вентилятора. Мінусом цього типу опалення є потреба в установці та проведенні додаткових комунікацій у теплицю.

Водяне опалення теплиць. Система водяного опалення вважається найбільш ефективною та універсальною, оскільки гаряча вода забезпечує одночасне прогрівання як повітря, так і ґрунту. Застосування методу зворотних потоків обігріву забезпечує створення оптимального мікроклімату, що сприяє зростанню рослин. Монтаж водяної системи здійснюється відповідно до заздалегідь розробленої схеми, що враховує рельєф місцевості та необхідні ухили.

Якщо Ви ще не визначилися, чим хочете обігрівати теплицю - наші фахівці завжди до ваших послуг, просто телефонуйте за номером:

☎️067-388-0-844