Інфрачервоні обігрівачі: плюси, мінуси та альтернатива

Використання інфрачервоних обігрівачів є досить популярним методом опалення в українських споживачів. Використовується для приватних будинків, виробничих та комерційних приміщень. ІЧ-обігрівачі можуть бути як основним, так і додатковим джерелом тепла. Основний принцип роботи інфрачервоних обігрівачів полягає у нагріванні поверхонь предметів, а не повітря у приміщенні. Тепло, що передається нагрітими поверхнями, поступово поширюється приміщенням.

Існує кілька видів інфрачервоних обігрівачів:

Галогенні лампи

  • Нагрівальні елементи: нитка розжарювання із вольфраму або вуглеволокна.
  • Колір випромінювання золотистий.
  • Особливості: рекомендується уникати використання в приміщеннях, де постійно перебувають люди, через особливості світла, що може впливати на зір.

Карбонові обігрівачі

  • Нагрівальні елементи: кварцова трубка із вакуумованим простором.
  • Переваги: високий ККД, швидке прогрівання поверхонь.
  • Недоліки: високе енергоспоживання, обмежений термін служби не рекомендується для приміщень, де знаходяться люди з проблемами дихальної системи та алергіками.

Керамічні

  • Особливості: дорогі, але економічні, не світяться, тривалий термін служби.
  • Переваги: популярні у медичних закладах, слабко помітний тріск під час роботи.
  • Інфрачервоні обігрівачі: плюси та мінуси

Інфрачервоні обігрівачі мають кілька плюсів, що роблять їх популярними для опалення приміщень:

Швидке прогрівання: інфрачервоні обігрівачі забезпечують швидке прогрівання поверхонь у приміщенні. Вже за кілька секунд після включення створюється відчутне тепло.

Усунення вогкості: інфрачервоні промені ефективно усувають вогкість, впливаючи на поверхні. Це особливо корисно у приміщеннях з підвищеною вологістю.

Спрямований обігрів: теплові промені інфрачервоних обігрівачів спрямовані в заданому напрямку, незалежно від висоти встановлення пристрою та руху повітря. Вони не чутливі до протягів та вітрів, що покращує ефективність обігріву.

Використання на вулиці: інфрачервоні обігрівачі добре підходять для використання на відкритому повітрі. Це робить їх зручними для обігріву терас, патіо чи інших вуличних зон.

Відсутність шкідливих домішок: матеріали конструкції інфрачервоних обігрівачів не містять шкідливих домішок, що унеможливлює виділення токсичних речовин та неприємних запахів під час експлуатації.

Інфрачервоні обігрівачі стельові плюси та мінуси

Інфрачервоні обігрівачі мають такі мінуси:

Відсутності циркуляції теплого повітря: на відміну від обігрівачів Тепломакс, ІЧ обігрівачі мають спрямований вид обігріву та обігрівають предмети, а не повітря, через що одна зона приміщення може бути перегріта, а інша навпаки - не догріта. Не рекомендуємо використовувати в закритих приміщеннях, як ми вже зазначили вище, вони краще підійдуть для відкритих ділянок.

Споживання електроенергії: споживають досить багато електроенергії, що явно позначиться на витратах на опалення.

Поради щодо відстані: якщо ІЧ обігрівач знаходиться на близькій відстані від людей, то може викликати неприємні відчуття, аж до печіння шкіри. Рекомендується встановити пристрої на безпечній відстані. Їх категорично не можна накривати та ставити поблизу меблів.

Вплив на предмети: предмети і картини, що знаходяться поруч з інфрачервоним обігрівачем, можуть впливати на високі температури, що може вплинути на їх стан.

Теплова інерція: інфрачервоні обігрівачі мають низьку теплову інерцію, що означає, що вони швидко прогріваються і охолоджуються. На відміну від, наприклад, масляних радіаторів, які зберігають тепло навіть після вимкнення.

Відносна ефективність: незважаючи на їхню здатність спрямованої передачі тепла, їх коефіцієнт корисної дії (ККД) по суті не відрізняється від ККД інших електричних обігрівачів.

Вартість: інфрачервоні обігрівачі можуть бути дорожчими в порівнянні з іншими типами обігрівачів, такими як конвектори або обігрівачі з масляними радіаторами.

Інфрачервоні стельові обігрівачі: плюси та мінуси

Інфрачервоні стельові обігрівачі знаходять широке застосування для великих промислових приміщень (складів, цехів та ін), а деякі споживачі купують їх для приватних володінь. З плюсів інфрачервоних стельових обігрівачів можна виділити:

  • Стельові інфрачервоні обігрівачі не займають зайвого простору на підлозі, завдяки цьому можна легко організовувати простір у приміщенні.
  • Стельові інфрачервоні обігрівачі забезпечують точкове обігрів, спрямовуючи теплове випромінювання в конкретні зони. Це може бути зручно, коли потрібно підтримувати тепло у певних частинах приміщення, а не у всьому.
  • Без вентиляторів або інших рухомих частин стельові інфрачервоні обігрівачі працюють безшумно, що важливо, особливо якщо їх використовують у спальних або робочих приміщеннях.
  • Стельові інфрачервоні обігрівачі краще підійдуть для відкритих майданчиків, таких як напіввідкриті склади, будівельні ділянки та ін.

Мінуси інфрачервоних стельових обігрівачів:

  • Головним мінусом є те, що цей тип обігрівача створює некомфортний для перебування людей мікроклімат. Через розташування він обігріває верхню частину приміщення, гаряче повітря за своїми фізичними властивостями також піднімається вгору, в результаті виходить гарячий верх і зовсім непрогрітий низ, в таких умовах навряд чи буде приємно працювати або просто перебуває.
  • Не рекомендуємо використовувати в закритих приміщеннях.
  • Вони не зберігають тепла у приміщенні після вимкнення, на відміну від систем опалення з тепловою інерцією, таких як радіатори Тепломакс або тепла підлога.
  • Тепло від інфрачервоних обігрівачів поширюється лише у напрямку променів, а через відсутність забезпечення циркуляції повітря обігрітою буде лише певна зона, а не все приміщення.
  • Оскільки інфрачервоні обігрівачі не нагрівають повітря, а лише об'єкти та поверхні, приміщення швидко втрачає тепло після вимкнення обігрівача.
  • Інфрачервоні обігрівачі мають високе електроспоживання, що може вплинути на витрати на електроенергію, особливо при тривалому використанні.
Інфрачервоні обігрівачі мінуси

Альтернатива інфрачервоним обігрівачам

Завдяки тривалому аналізу ринку та помилок інших виробників різних типів електричних обігрівачів, ми вивели формулу ідеального обігрівача: економічний, стильний та найголовніше – безпечний. Все це про обігрівачі нового покоління від Тепломакс, їх можна використовувати як для обігріву промислових цехів, так і приватних будинків. А тепер ми покажемо, які мінуси інфрачервоного обігрівача перекриває обігрівач від Тепломакс (спойлер: все):

Циркуляція повітря: метод комбінованого обігріву, який рівномірно нагріває предмети та повітря, сприяє кращій циркуляції повітря у приміщенні. Це важливо для рівномірного розподілу тепла у всьому приміщенні та створення комфортних умов для людей.

Економія електроенергії: завдяки програматорам, якими оснащені обігрівачі Тепломакс, ви можете оптимізувати витрати електроенергії в залежності від потреб приміщення або часу доби (незалежно від житлового приміщення або робочого, ви можете налаштовувати графіки роботи обігрівача, наприклад, піднімати температуру перед приходом людей у приміщення та опускати після догляду). Така функція допоможе Вам заощадити до 50% на платежах за опалення.

Безпека: наявність датчика температури поверхні обігрівачів Тепломакс робить їх безпечними для використання в різних умовах. Їх можна накривати, ставити поблизу предметів, обладнання та меблів та не бояться отримати опік. Обігрівачі мають I клас безпеки, оснащені вбудованим захистом від перегріву. А завдяки закритому типу нагрівального елемента вони не випалюють кисень і не виділяють шкідливі речовини під час роботи.

Довгий термін служби: гарантія на 7 років та використання високоякісних матеріалів наголошують на довговічності та тривалому терміні служби обігрівачів ТеплоМакс, що є привабливим аргументом при виборі опалювального обладнання.

Керування телефоном: завдяки додатку, встановленому на ваш смартфон, ви можете змінювати температуру і виставляти графіки роботи обігрівача з будь-якої точки світу.

Функція накопичення тепла: протягом усього часу роботи обігрівач накопичує тепло і навіть при відключенні живлення продовжує обігрівати приміщення в середньому протягом 2-5 годин.

Відсікає мости холоду: радимо ставити обігрівач під вікна, створює ефективну теплову завісу, не даючи теплу покинути приміщення.

Комфорт та естетика: вони не шумлять під час роботи, не займають багато місця, а можливість отримати обігрівач, який зроблять згідно з усіма вашими вимогами: розмір, вертикальний або горизонтальний, колір, покриття та спосіб встановлення (на стіну, на ніжках чи роликах) під замовлення – це головний показник клієнтоорієнтованості компанії.

Для того, щоб придбати обігрівач Тепломакс - Ви можете ознайомитись з каталогом на нашому сайті або зв'язатися з нашими менеджерами за телефонами:

☎️067-388-0-844