Недоліки інфрачервоного обігрівача та його альтернатива

Інфрачервоні обігрівачі надають ряд переваг, таких як доступна ціна та здатність створювати комфортний навколишній простір на відкритих ділянках. Проте, їхня робота в закритих приміщеннях може викликати дискомфорт, оскільки вони фокусуються на обігріві предметів, але не завжди ефективно нагрівають повітря.

Важливо зважати на те, що інфрачервоні обігрівачі мають високе споживання електроенергії. Тим не менш, це можна компенсувати, встановлюючи автоматичні програми регулювання температури або купити енергозберігаючий обігрівач. Це також допомагає запобігти перегріву обігрівачів та продовжити їх термін служби.

Взагалі не радимо використовувати ІЧ обігрівачі для кафе, ресторанів, лікарень, приватних квартир та будинків та інших місць, в яких буде велика кількість людей або діти, оскільки вони можуть залишати опіки при навмисному чи ні дотику. Важливо уникати близького контакту з інфрачервоними обігрівачами, оскільки тривале перебування у їхній безпосередній близькості може спричинити неприємні відчуття на шкірі та навіть пошкодити предмети меблів. Такі обігрівачі категорично не можна накривати, оскільки предмет, що знаходиться на ньому, може почати тліти та стати причиною пожежі.

Щодо ефективності, інфрачервоні обігрівачі в цілому не відрізняються за ККД від інших типів обігрівачів, оскільки кількість спожитої електроенергії прямо пов'язана з кількістю тепла, що виділяється.

Інфрачервоні обігрівачі можуть викликати нерівномірний розподіл тепла в приміщенні через відсутність ефективної циркуляції повітря. У промислових та інших приміщеннях стельові інфрачервоні обігрівачі можуть створювати нагріту верхню зону і холодний низ, що може бути некомфортним для працівників і відвідувачів.

інфрачервоний обігрівач недоліки

Яка може бути альтернатива інфрачервоним обігрівачам

ТеплоМакс є ідеальним вибором для закритих приміщень, оскільки він використовує комбінований метод обігріву, рівномірно нагріваючи предмети і повітря. А також має служні переваги:

  • Циркуляція повітря: промислові електричні обігрівачі ТеплоМакс використовує комбінований метод обігріву та забезпечує циркуляцію повітря в приміщенні, чим створює комфортні умови у всьому приміщенні, тоді як інфрачервоні обігрівачі створюють нерівномірний розподіл тепла.
  • Економія електроенергії: завдяки побудованим програматорам, Ви можете виставляти режим роботи на обігрівачах, наприклад, до приходу людей у приміщення температура піднімається, а після знижується, що дозволяє не витрачати зайву електроенергію, якщо в приміщенні нікого немає і потрібно лише забезпечити потрібні умови для обладнання або товарів. Таким чином, ви можете заощадити на електроенергії до 50%.
  • Безпека: ІЧ обігрівачі не мають датчика температури поверхні, тому варто уникати дотиків до неї через неприємні відчуття або пошкодження предметів. У той час як ТеплоМакс, що має датчик температури поверхні обігрівача, абсолютно безпечний, його можна накривати і ставити в місцях, де з ним можуть контактувати люди.
  • Довгий термін служби: завдяки гарантії у 7 років та високоякісних матеріалів складання, ТеплоМакс має більш тривалий термін служби, ніж інфрачервоні обігрівачі.

Таким чином, ТеплоМакс надає більш універсальне та економічне рішення для обігріву приміщеннях. Для консультації телефонуйте за номером:

(067) 388-08-44