Обігрівач із малим споживанням енергії в Україні: рейтинг 2023

Сучасні тенденції у сфері дизайну інтер'єру та опалювальних технологій надають можливість вибирати енергоефективні рішення для забезпечення комфорту та тепла як у домашніх умовах, так і на виробництві. Ключовим елементом у цьому контексті є обігрівачі, здатні забезпечити економне споживання енергії. Це особливо актуально у світлі тенденції до відповідального використання електроенергії, що спостерігається як в Україні, так і в усьому світі.

Вибір обігрівача з низьким споживанням енергії для житлових приміщень або комерційних об'єктів залежить від різних факторів. Основним критерієм є тип обігрівача. Залежно від наявності комунікацій та теплоізоляції приміщення потрібно визначиться з типом обігрівача (керамічний, інфрачервоний та інші). Іншим чимало важливими аспектами є площа приміщення, структура будівлі, мета обігріву і, звичайно, бюджет. Спочатку розглянемо різні типи обігрівачів, представлених над ринком.

Першим і найпростішим обігрівачем в основному для квартир та будинків є тепловентилятор (у народі дуйчик). Одна з головних переваг тепловентиляторів – це швидке нагрівання. Це ідеальний вибір для короткочасного використання. Але через відкритий нагрівальний елемент, він часто пересушує повітря і є не найбезпечнішим варіантом. Досить галасливий і не допоможе вам значно заощадити кошти.

Радіатор опалення Тепломакс це потужні сучасні обігрівачі, які підходять для великих приміщень, обладнані програматорами, що дозволяють заощадити до 50% на платежах за опалення. Завдяки потужності та варіативності розмірів забезпечує більшу площу обігріву: навіть найкомпактніші обігрівачі здатні ефективно обігріти від 15 м², а також характеризуються малим споживанням електроенергії – всього 0,6 кВт/год. При цьому мають вищу вартість проти іншими варіантами.

Електричний конвектор поширений та зручний обігрівач, який забезпечує швидке нагрівання приміщення. Але при цьому не є економічним і безпечним варіантом.

Всім відомий старий, добрий масляний радіатор, який забезпечує швидке прогрівання та зберігає тепло навіть після відключення. Але досить неекономічний, забезпечує тепло лише у тій кімнаті, де встановлений радіатор.

Інфрачервоний обігрівач набув своєї популярності завдяки низькому енергоспоживання. Він нагріває об'єкти, а не повітря і добре підходить для відкритих приміщень (тераси, веранди, альтанки). Споживачі часто скаржаться на нерівномірний розподіл тепла, де гаряче повітря прагне нагору, залишаючи нижні зони холодними.

Обігрівач із малим споживанням енергії в Україні

Керамічні панелі найпопулярніший тип обігрівачів на ринку. Вони економічні та забезпечують високу теплопередачу. Серед недоліків можна назвати вищу ціну, ніж інші типи. Досить крихкі і не мають датчика температури поверхні, що може призвести до сильного нагрівання, через що не рекомендується накривати його або торкатися для запобігання опікам.

Ще один популярний спосіб обігріти приміщення, до якого не підключено центральне опалення - газові та твердопаливні котли. У деяких випадках такий вибір може бути виправданий, наприклад, на виробництві, де побічний продукт може бути паливом для котла. В інших ситуаціях такий вибір складно назвати економним, і, крім того, опалювальні котли небезпечні, і завжди повинні працювати під наглядом. Ще один мінус - складність встановлення та монтажу.

Електрокотли призначені для обігріву приміщень чи підігріву води за допомогою електроенергії. Вони є прекрасною альтернативою газовим або твердопаливним агрегатам завдяки більш доступній вартості установки і обслуговування, при цьому не поступаючись як і надійність своїм традиційним аналогам.

Вибір оптимального обігрівача залежить від ваших потреб. Наприклад, керамічні панелі можуть бути кращими для економічного обігріву житлових приміщень, радіатори Тепломакс - для забезпечення безпечного опалення як житлових приміщень, так і комерційних об'єктів, а тепловентилятори можуть бути корисні для швидкого обігріву невеликих приміщень, таких як міні-кав'ярні або ванни та квартирах.

Давайте розглянемо найцікавіший аспект порівняння різних типів обігрівачів з урахуванням їх енерговитрат. Розрахунки проводилися для середнього утеплення приміщення площею 20 м2.

Обігрівач Номінальне споживання енергії, кВт Середнє споживання енергії за годину, кВт Нагрів приміщення, год* Обігрів після відключення, год**
Конвектор 1,5 2 1 0
Обігрівач Тепломакс 0,7 1,3 1,5 2-5
Керамічна панель 1,4 1,3 0,3
Масляний радіатор 1,6 2 1,7 0,5
Тепловентилятор 1,8 2 0,5 0
Інфрачервоний обігірвач 1,9 1,2 0
Кондиціонер 2 2,5 0,7 0
 Електрокотел 1,8  2,5 1
Повітряна пушка 2 ,5 0,3 0

*Час, який буде потрібен обігрівачу для нагріву приміщення площею 20 м2 з 7 до 17 0С (на 100С).

**Час, який обігрівач продовжуватиме гріти приміщення після відключення від мережі.

Скільки ж доведеться платити власникам бізнесу та фіз. особам за різні типи опалення

Згідно з даними про тарифи на опалення в Україні на 2023 рік, наданими для комерційних та житлових приміщень, можна провести аналіз вартості опалення різними видами обігрівачів. Розглянемо розрахунки для різних типів обігрівачів:

Комерційні приміщення (розрахунок проводився так: робочий день в Україні триває 8 годин, якщо за годину обігрівач використовує 1,5 кВт, то в день це 12 кВт, відповідно у 30-ти денний місяць – 360 при комерційних тарифах на опалення 6 грн за кВт):

  • Конвектор: приблизно 2160 - 2500 грн/місяць.
  • Радіатори Тепломакс: близько 1008 - 1100 грн/місяць.
  • Керамічний обігрівач: приблизно 2016 - 2100 грн/місяць.
  • Масляний обігрівач: близько 2304 - 2400 грн/місяць.
  • Інфрачервоний обігрівач: приблизно 2736 - 2800 грн/місяць.
  • Тепловентилятор: близько 2592 - 2600 грн/місяць.
  • Електричний котел: приблизно 2592 - 2600 грн/місяць.
  • Кондиціонер: приблизно 2880 грн/місяць.
  • Повітряна пушка: приблизно 3600 грн/місяць.

Проблемою для комерційних приміщень часто стає питання про опалення в періоди, коли в приміщенні нікого немає. Перевага промислових обігрівачів Тепломакс полягає в наявності режиму антизамерзання, що ідеально підходить для економії коштів на опаленні промислових об'єктів, таких як склади, цехи або виробничі площі. У періоди відсутності активності на об'єкті, наприклад, у вихідні та неробочий час, можна активувати цей режим, що забезпечує підтримання температури на рівні +5 °C. Це запобігає перемерзанню приміщень та замерзанню рідин та інших матеріалів, які погано переносять мороз.

Обігрівач із малим споживанням енергії Тепломакс

У розрахунку платежів у житлових приміщеннях варто звернути увагу, що є нічні та денні тарифи на електроенергію, що в принципі робить електричні обігрівачі дуже вигідним рішенням (розрахунок проводився так: при використанні обігрівача по 12 годин на день протягом місяця (30 днів)). підрахунку такий самий як і для комерційних приміщень тільки тариф вже 2,64 за кВт вдень та 1,32 грн - вночі, а час використання - 12 годин):

  • Конвектор: 12 годин використання вдень вам коштуватиме 1 425,6 - 1 500 грн/місяць, а вночі - 712-800.
  • Радіатори Тепломакс: вдень 665,28 – 700 грн/місяць, вночі – 332,64-400.
  • Керамічний обігрівач: вдень 1330,5 - 1400 грн/місяць, вночі - 665,28-700.
  • Масляний обігрівач: близько 1520,64 - 1600 грн/місяць вдень і 760,32-800 вночі.
  • Тепловентилятор: вдень 1 710,8 – 1 800 грн/місяць, вночі – 855,35-900.
  • Інфрачервоний обігрівач: вдень 1 805,8 – 1 900 грн/місяць, вночі – 902,9-1000.
  • Кондиціонер: вдень 1 900,8 грн/місяць, вночі – 950-1 000.

Проаналізувавши інформацію вище, можна дійти невтішного висновку, що обігрівачі Тепломакс демонструють помітну економію, будучи у 1,5 - 5 разів дешевше проти іншими видами опалення.

Найчастішим вибором для обігріву житлових приміщень є керамічні обігрівачі Uden-S. Вони справді добре справляються із завданням обігріву невеликих приміщень, наприклад, за допомогою обігрівача Uden-S 500 ви можете з легкістю обігріти невелике приміщення до 10 м². Але якщо вам потрібно обігріти велике приміщення, то краще вибрати обігрівач Тепломакс, навіть найпотужніша модель Uden-S 1000 обігріває лише 12-15 м² і, наприклад, для приміщення 45 м² знадобиться не один такий обігрівач, для якого може просто не бути місця. З радіаторами Тепломакс справи набагато простіше, тому що ви можете купити один обігрівач 4.5 метра та ним одним обігріти приміщення 45 м ². Відповідно, різниця у витраті електроенергії зросте ще більше.

Для приватних володінь, радіатори Тепломакс є більш доступним і ефективним рішенням для обігріву, особливо з урахуванням використання програматорів. Програматори обігрівачів Тепломакс дають змогу ефективно керувати температурою, знижуючи витрати електроенергії в періоди відсутності людей у приміщенні.

Також зазначається, що промислові об'єкти можуть заощадити кошти, використовуючи режим антизамерзання обігрівачів Тепломакс у неробочі години та дні.

Тепломакс или UDEN-S

Після проведеного аналізу наданої інформації можна зробити висновок про те, що серед обігрівачів із найменшим енергоспоживанням на українському ринку лідирує сучасний обігрівач Тепломакс. Однак керамічний обігрівач є непоганою конкуренцією. Давайте більш детально порівняємо ці два види обігрівачів і дійдемо висновку щодо їх переваг, не лише за параметром економії.

Площа обігріву:

Не дивлячись на те, що обігрівач Тепломакс обійдеться вам дорожче при покупці, ніж керамічний, переплачувати сенс є. Площа, яку може обігріти одна керамічна панель, становить в середньому 8-10 м², а радіатор Тепломакс - 15 м². Якщо у вас велике приміщення порахуйте скільки керамічних та обігрівачів Тепломакс доведеться встановити на вітальню з великою квадратурою (40-50 м²) і зрозумієте чому Тепломакс - це по-справжньому прагматичне рішення.

Зовнішній вигляд:

  • Керамічний обігрівач: представлений у різноманітних формах, розмірах, кольорах і навіть із малюнками на корпусі.
  • Тепломакс: має стильний та мінімалістичний дизайн, представлений у вертикальних (відмінно підійдуть для приміщень з панорамними вікнами, високими стелями та колонами) та горизонтальних варіантах, а також з можливістю вибору кольору та матеріалу покриття на замовлення.

Безпека:

  • Керамічний обігрівач: більшість моделей є менш безпечними через відсутність регулювання температури поверхні.
  • Тепломакс: має високий рівень безпеки, з класом захисту I, закритим нагрівальним елементом, що виключає ризик пожежі та забезпечує безпеку використання.

Смарт функції:

Обидва варіанти надають функцію керування з телефону за допомогою програми. А Тепломакс додатково оснащений програматорами, що дає змогу значно економити енергію.

В цілому, обидва обігрівачі мають смарт-функціонал, але Тепломакс виділяється додатковими опціями та підвищеною безпекою, що робить його більш привабливим вибором, особливо для комерційних об'єктів та житлових приміщень.

Якщо Ви ще у роздумах над вибором обігрівача з малим споживанням енергії - звертайтесь за консультацією до нас фахівців:

☎️067-388-0-844