Види опалення будинку без газу

У зв'язку з постійним підвищенням цін на газ, все більше власників починає задумуватися про те, як ефективно опалити свій заміський будинок, мінімізуючи витрати грошей. Це питання часто виникає серед тих, хто має нерухомість в областях без газопостачання, оскільки в таких випадках використовується традиційне пічне опалення. Нижче ми розкажемо про альтернативні варіанти систем опалення та наскільки вигідно їх використовувати на практиці.

Важливо відмітити, що кінцева вартість системи опалення різних типів суттєво впливає на багато чинників. Крім вартості матеріалів та послуг з монтажу, важливо також враховувати ціну на ресурси, яка у майбутньому може зрости.

При виборі системи опалення слід враховувати наступні витрати:

  • Вартість придбання всього необхідного опалювального обладнання.
  • Вартість доставки на об'єкт.
  • Вартість послуг монтажу "під ключ".
  • Вартість обслуговування та технічної підтримки.
  • Вартість експлуатації та палива.

Також слід враховувати, чи буде проживання в будинку тимчасовим (літній період) чи постійним (круглорічним), оскільки це впливає на потужність проектованої системи опалення з урахуванням середньої температури взимку.

При проектуванні також враховують потужність комунікаційної лінії та загальної теплоізоляції будинку, оскільки це впливає на енергоефективність житла взагалі.

Часто власники спочатку виконують роботи з зовнішнього чи внутрішнього утеплення стін, замінюють вікна та двері на моделі з вищими теплоізоляційними характеристиками. Це дозволяє у майбутньому витрачати менше грошей на опалення приміщень незалежно від обраного способу: газового, електричного, дров'яного, вугільного, рідкого палива тощо.

Найбільш ефективною заміною газового опалення це електричні обігрівачі. Давайте розглянемо ринок електрообігрівачів на зиму 23/24 та виз-начимось який краще.

Тепловентилятор представляє собою простий обігрівач, часто використовуваний у квартирах та будинках. Його основною перевагою є швидке нагрівання, що робить його ідеальним для тимчасового використання. Однак через відкритий нагрівальний елемент він схильний пересушувати повітря, що робить його не найбезпечнішим та тихим варіантом, не сприяючи значній економії енергії.

Обігрівачі Тепломакс, які представляють собою сучасні радіатори опалення, підходять для обігріву великих приміщень. Вони обладнані програматорами, що дозволяють заощаджувати до 50% витрат на опаленні. А завдяки закритому нагрівальному елементу та I класу безпеки за нашою статистикою, він є найбезпечнішим та найекономічнішим обігрівачем серед усіх інших варіантів.

Електричний конвектор є досить поширеним та зручним обігрівачем, який забезпечує швидке прогрівання приміщення. Тим не менш, він не є найекономічнішим та безпечним варіантом.

Масляні радіатори, добре відомі та широко використовувані, забезпечують швидке прогрівання та утримують тепло навіть після вимкнення. Однак вони не є доволі недешевим варіантом та забезпечують тепло лише у приміщенні, де встановлений радіатор.

Інфрачервоні обігрівачі, що стали популярними завдяки низькому енергоспоживанню, спрямовані на обігрів об'єктів, а не повітря, і добре підходять для відкритих приміщень, таких як тераси, веранди та альтанки. Деякі споживачі висловлюють зауваження щодо нерівномірного розподілу тепла, бо гаряче повітря схильне підійматись вгору, залишаючи нижні зони холодними.

Керамічні панелі є найбільш популярним типом обігрівачів на ринку, відзначаючись економічністю та високою теплопередачею. Однак їх вища вартість і крихкість, а також відсутність датчика температури поверхні, роблять їх менш привабливими з погляду безпеки порівняно з іншими типами.

Оптимальний вибір обігрівача залежить від конкретних потреб користувача. Наприклад, керамічні панелі можуть бути обрані для економічного обігріву житлових приміщень, радіатори Тепломакс підходять для безпечного опалення як житлових (дизайнерські радіатори для квартири чи офісу, радіатори опалення для панорамних вікон в будинок та ін.), так і комерційних приміщень (наприклад, для обігріву цеху, складу тощо), а тепловентилятори можуть бути корисними для швидкого прогрівання невеликих приміщень, таких як міні-кав'ярні або ванні кімнати.

дешеве опалення будинку без газу

Дешеве опалення будинку без газу

Під час розрахунку витрат на електроенергію в житлових приміщеннях важливо враховувати двотарифний тариф на електроенергію (денний і нічний тарифи). Це робить електричні обігрівачі дуже вигідним варіантом. Розглянемо розрахунки, припускаючи використання обігрівача протягом 12 годин на день протягом місяця (30 днів). Принцип розрахунку: за умови використання обігрівача протягом 12 годин; тарифи становлять 2,64 грн за кВт в денний час і 1,32 грн - вночі:

  • Конвектор: витрати вдень складуть 1 425,6 - 1 500 грн/місяць, а вночі - 712-800 грн.
  • Радіатори Тепломакс: витрати вдень становитимуть 665,28 - 700 грн/місяць, вночі - 332,64-400 грн.
  • Керамічний обігрівач: витрати вдень будуть в межах 1 330,5 - 1 400 грн/місяць, а вночі - 665,28-700 грн.
  • Масляний обігрівач: витрати складуть приблизно 1 520,64 - 1 600 грн/місяць вдень і 760,32-800 грн вночі.
  • Тепловентилятор: витрати вдень складуть 1 710,8 - 1 800 грн/місяць, а вночі - 855,35-900 грн.
  • Інфрачервоний обігрівач: витрати вдень становитимуть 1 805,8 - 1 900 грн/місяць, вночі - 902,9-1000 грн.

Найекономічнишим способом опалення є обігрівачі нового покоління Тепломакс, з інших переваг данних обігрівачів можна виділити:

Зовнішній вигляд: изайнерські радіатори Тепломакс виконані в стилі мінімалізму, відзначаються стриманим і стильним виглядом, доступні в вертикальних і горизонтальних варіаціях, а також з художньою ковкою. Компанія Тепломакс також надає клієнтам можливість вибрати колір та матеріал покриття (металік, глянець, матовий) для свого обігрівача на замовлення.

Безпека: Тепломакс, завдяки вбудованому датчику температури обігрівача, можна розміщувати поруч із меблями. I клас безпеки, закритий тип нагрівального елемента, повна герметичність та екологічність (не сушить повітря та не виділяє агресивних речовин при роботі) гарантують повну пожежну безпеку.

Смарт-функції: обладнаний функцією дистанційного керування за допомогою спеціальної програми для смартфона, а також додатково оснащений програматорами, які допомагають значно зекономити енергію. Ми рекомендуємо налаштовувати режими та графіки роботи обігрівача відповідно до вашого графіка дня або видатків енергії, наприклад, знижувати температуру, коли приміщення порожнє, і підвищувати її перед поверненням.

Згідно із всією вищезазначеною інформацією, Тепломакс - це обігрівач, який є кращим і безпечнішим в порівнянні з іншими варіантами опалення. Для консультацій та замовлення обігрівача Тепломакс телефонуйте за номером:

☎️ 067-388-0-844